Om mig

Jag körde hela vägen till den västligaste punkten av Europa, Cabo da Roca i Portugal, för att lära mig något om livet.

 

Jag heter Gurgîn och jag använder inte mitt påtvingade turkiska efternamn, det låter som Jörgen men det är det inte. Det uttalas precis som det står skrivet: GURGIN.

Mina kurdisk armeniska föräldrar kom hit från Kurdistan och byggde ett liv på två tomma fickor från en trång hyreslägenhet i Gottsunda till en villa på landet i Lövstalöt där jag växte upp.
Jag sätter stor stolthet i att ha arbetat i pizzeria hela min barndom och i mina tonår, det kan ha varit mitt livs bästa utbildning att få bryta sin rygg i arbetaryrken tillsammans med familjen. Ingenting har vi fått gratis.

Jag gjorde alla rätt i livet, jag tog studenten för att sedan lära mig att stå i givakt i lumpen, därefter pluggade jag i nästan 7 år för att sedan ta en magisterexamen i journalistik vid Uppsala Universitet.
Jag levde Svenssonlivet och hade allt som man ska ha i livet för att vara en framgångsrik samhällsmedborgare.

Jag älskade mitt jobb, tills att jag inte längre gjorde det.
Efter nästan ett årtionde i ett prestigefyllt valde jag att göra det rätta så jag sa upp mig från min fasta tjänst som programledare i Sveriges Radio, jag sålde och donerade 95% av mina ägodelar och köpte en husbil för att leva fritt och skuldfritt.

Jag är fortfarande lika högpresterande men jag har valt att arbeta mindre men mer effektivt med att skapa podcasts åt mig själv och åt andra.
Om jag inte sitter i studion med kunder så spelar jag in poddar i min husbil eller så föreläser jag på universitet.

 

 

Vinter i andra delar av Europa är mycket roligare!
Vintern 2016 spenderade jag i Spanien och Portugal med husbilen, den här utsikten mot Marocko var magisk!

 

 

  • Krönikör Metro och Världen Idag.
  • Programledare i Sveriges Radio Metropol 93,8 och P3.
  • Programledare i Sveriges Televisions morgonprogram Gomorron Sverige.
  • Grundat och programleder Sveriges största podd om hund vid namn Hundpodden Vår Bästa Vän.
  • Grundat och programleder podden Minimalism On Wheels om att leva minimalistiskt i husbil.
  • Grundat och programleder podden “Livet Med Gurgin och Ali Boulala”.

 

Kontakt: [email protected]

 

👻 Snapchat 👉 Gurgin