Om mig / Kontakt

Jag heter Gurgßn och jag anvÀnder inte mitt pÄtvingade turkiska efternamn, det lÄter som Jörgen men det Àr det inte. Det uttalas precis som det stÄr skrivet: GURGIN.

Kontakt: [email protected]

KÀrnfÀrdigheter och har en hög kunskapsnivÄ inom:

 • Programledare
 • Podcasts
 • Skribent
 • Producent
 • Skrivande journalistik
 • Ljudredigering
 • Politik
 • Mellanöstern
 • Ekologism
 • Veganism

En av mina tidigaste barndomsminnen som arbetarklassbarn, dÀr det sociokulturella kontot vÀgde tyngre Àn förÀldrarnas plÄnbok, var nÀr mina förÀldrar sa att det var viktigt att vÀxa upp och bli nÄgot.
Jag gjorde som de sa, jobbade stenhÄrt och mötte i 30-ÄrsÄldern den berömda vÀggen.
Mina kurdisk armeniska förÀldrar kom hit frÄn Kurdistan och byggde ett liv pÄ tvÄ tomma fickor frÄn en trÄng hyreslÀgenhet i Gottsunda till en villa pÄ landet i Lövstalöt dÀr jag vÀxte upp.
Jag sÀtter stor stolthet i att ha arbetat i pizzeria hela min barndom och i mina tonÄr, det kan ha varit mitt livs bÀsta utbildning att fÄ bryta sin rygg i arbetaryrken tillsammans med familjen. Ingenting har vi fÄtt gratis.

Den tegelmur jag kutade rÀtt in i med ansiktet först lÀrde mig att den mytiska snuttefilten om att bli nÄgot inte betyder nÄgot, jag mÄste bli nÄgon.
Jag hade fram tills den dagen gjort alla rÀtt i livet. En studentexamen tog man för att sedan lÀra sig att stÄ givakt i lumpen och dÀrefter slÀngde jag mig in i nÀstan 6 Är av eftergymnasiala studier för att ta en magisterexamen i journalistik.
Jag levde Svenssonlivet och hade allt som man ska ha i livet för att vara en framgÄngsrik samhÀllsmedborgare.
Jag Àlskade mitt programledarjobb pÄ Sveriges Radio, tills att jag inte lÀngre gjorde det.
Efter nÀstan ett Ärtionde i ett prestigefyllt valde jag att göra det rÀtta sÄ jag sa upp mig frÄn min fasta tjÀnst, jag sÄlde och donerade 95% av mina Àgodelar och köpte en husbil för att leva fritt och skuldfritt.

Sedan 2015 har jag utmanat mig, vÀxt som mÀnniska och vet nu vad som Àr viktigt och oviktigt i livet. Inte för den coola storyn sÄ att man blir anstÀllningsbar, utan för att sluta söka intellektuell trygghet.

Efter 3 Är pÄ vÀgarna i europa och milslÄnga promenader med min följeslagare och omplaceringshund Ronja sÄ Àr jag mer motiverad Àn nÄgonsin.
Mina styrkor kommer till anvÀndning nÀr det finns tydliga mÄl att jobba mot dÀr lusten stÄr i centrum.

 

Jag Àr fortfarande lika högpresterande men jag har valt att arbeta mindre men mer effektivt med att skapa podcasts Ät mig sjÀlv och Ät andra.
Om jag inte sitter i studion med kunder sÄ spelar jag in poddar i min husbil eller sÄ förelÀser jag pÄ universitet.

 

 

Vinter i andra delar av Europa Àr mycket roligare!
Vintern 2016 spenderade jag i Spanien och Portugal med husbilen, den hÀr utsikten mot Marocko var magisk!
 • Programledare i Sveriges Radio Metropol 93,8 och P3 (Fast anstĂ€llning 2010 – 2018)
 • Programledare i Sveriges Televisions morgonprogram Gomorron Sverige.
 • Programledare Utbildningsradion (5 st barn- och ungdomsprogram)
 • Krönikör Metro och VĂ€rlden Idag.

Mina poddar (2014-2020)

 1. Hundpodden VÄr BÀsta VÀn, Nordens största podd om hundar som har varit min heltidsinkomst via lyssnardonationer (Swish och Patreon), spons och som Sveriges Radio-produktion. Lyssnarhashtaggen #VÄrBÀstaVÀn pÄ Instagram har för tillfÀllet över 100.000+ lyssnarbilder.
 2. “Veganism Är Bror”, en podd om Mellanösternveganism tillsammans med dokumentĂ€rfilmaren tillika min syster SolĂźn Bakircian.
 3. “Livet med Gurgin och Ali Boulala”, en livsfunderande podd som reflekterar över vardagen och varför allt Ă€r som det Ă€r tillsammans med skatelegenden Ali Boulala.
 4. “Minimalism on Wheels”, om mitt husbilsminimalistiska liv pĂ„ vĂ€garna. Hur kan man Ă€ga sĂ„ fĂ„ saker som möjligt, jobba sĂ„ lite som möjligt och samtidigt fĂ„ ut som mest av livet?

Utbildning

Magisterexamen i journalistik – Uppsala Universitet
VĂ€rnplikt

đŸ‘»Â Snapchat 👉 Gurgin