Barnprogram

Se Badsmart (Barnkanalen)

Badsmart/UR

En serie om vatten- och isvett för barn och unga. Programledaren Gurgin Bakircioglu badar och simmar i bassäng, hav och sjö. Han träffar barn som tränar livräddning, åker båt med sjöräddningen och tar sig upp ur en isvak. Vi möter barn som har varit med om nödsituationer med lyckliga slut, och barn vars största intresse är aktiviteter i och på vattnet. Medverkande skådespelare: Anna Blomberg och Nadine Kirschon.


Se Gatsmart (Barnkanalen)

Gatsmart/UR

Att börja röra sig i trafiken på egen hand, om det så är till fots, på cykel eller i kollektivtrafiken, kan upplevas som en ny frihet men det är också ett nytt ansvar. Programledaren Gurgîn Bakircioglu möter barn som berättar om sina erfarenheter av trafiksituationen där de bor. Hur ser vägen till skolan ut? Vilka trafikfaror finns? Vad skulle kunna göra vägen säkrare, och hur kan man påverka dem som bestämmer? Programmen tar också upp trafikregler och beteenden.


Se Retorikmatchen (Barnkanalen)

Vilka av landets sjätteklassare har bäst retoriska förmågor? Av de 35 klasser som varit med från start i radiotävlingen Retorikmatchen, möts nu skolan i Gävle och Utsäljeskolan i Huddinge i den stora finalen. De ska tävla i momenten ordjakten, smädestalet och debatt. Det gäller att vara snabb i tanken under ordjakten, att klassen har hittat ett finurligt sätt att retas i smädestalet och att de formulerat vassa argument i debatten.
På plats finns också artisten Oscar Zia som framför en av sina låtar.
Domare: Elinor Falkman.
Bisittare: Clara Henry.
Programledare: Gurgin Bakircioglu.